Grow Vitamin D3, 5000 IE

119 kr
Inklusive moms:
12,75 kr (Moms 12%)
Lagerstatus: 189 st.
Leveransstatus: 3-5 dagar
Antal
 
Är du en av alla människor här i Norden som lider brist av denna viktiga vitamin? D-vitamin bildas i vår hud med solens hjälp. Men då solens strålar endast är starka nog för bildandet mitt på dagen under sommarmånaderna här i Norden, har majoriteten av oss brist på D-vitamin. Bristen har en roll i många sjukdomar, exempelvis infektionssjukdomar, depressioner, cancer, hjärtsjukdom, benskörhet, övervikt mm. mm. D-vitamin spelar en stor roll i vårt immunförsvar.

D-vitaminet är unikt jämfört med de andra vitaminerna, då det är ett steroidhormon som våra könshormoner testosteron och östrogen. Därmed påverkar D-vitaminets effekt hundratals gener i de flesta av kroppens celler. 

Det är svårt att få i sig tillräckliga mängder D-vitamin endast genom maten, då endast ett fåtal livsmedel innehåller det och mängden är relativt liten i de som gör det. Därför är tillskott att rekommendera. 1 tablett Grow Vitamin D3 ger dig hela 5000 IE, vilket innebär att 1 tablett om dagen kommer ge dig ett optimalt tillskott av vitamin D.

Bra att veta!
D-vitamin stimulerar upptaget av kalsium. Brist på magnesium kan hämma upptaget av D-vitamin. Därför rekommenderar vi ett tillskott av kalsium och magnesium tillsammans med Grow Vitamin D3 för optimal effekt och hälsa.  

Rekommenderad daglig dos: 1 tablett (5000 IE, 2500% RDI). 1 burk innehåller 120 tabletter.

Grow Vitamin D3 är ett kosttillskott.